Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο εξάψαλμος των γύφτων

γράφουν ο Ιόλαος και η Δηιάνειρα

@ Ο Μπένυ θυμωμένος που τα βρίσκει μπαστούνια γιατί εδώ τα μπλά-μπλά δεν πιάνουνε και μαθημένος από το καθηγητηλίκι του μαλώνει την αντιπολίτευση, μαλώνει τους υπαλλήλους της Βουλής, μαλώνει τους Τροϊκανους (λέει τώρα), μαλώνει τους πολίτες που δεν αποδέχονται τον αφανισμό που τους επιβάλει. Μήπως θυμάται ο κ.Υπουργός τι έγινε όταν με τέτοιο ύφος και ανάλογο θυμό επιτέθηκε σ' ένα δύσμοιρο πολίτη που πέταξε ένα γιαούρτι έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη; Όχι; Να του θυμίσουμε εμείς. Με 60% στις δημοσκοπήσεις από εκείνη την στιγμή έχασε τελικά την κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

@ Μετά την πολιτική επιστράτευση των μισθών και συντάξεων και την πολιτική αποστράτευση του συντάγματος, των νόμων και των θεσμών, έχουμε και την πολιτική επιστράτευση εκ του κ. Λοβέρδου των οργάνων του σώματός μας, τα οποία μόνο αν τα θωρακίσουμε, υποτίθεται νομικά, θα ακολουθήσουν την μοίρα μας στον τάφο, άλλως αποδεσμεύονται από μας και μεταβάλλονται σε πλουτοπαραγωγικό αγαθό της αγοραίας πατρίδας. Έχουμε χρυσό, έχουμε αέριο, έχουμε πετρέλαιο, έχουμε και ανθρώπινα όργανα για εξαγωγή. Τρέξτε !!!!!

@ Ανοίγει η οδός των απολύσεων στο Δημόσιο αφού η τρόικα προτείνει και η κυβέρνηση αποδέχεται τη διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας ακόμα και για φορείς γενικής κυβέρνησης, όπως ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ,ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα, όταν ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα (ειδικός σε αυτά ο κ.Βενιζέλος). Αυτό ήταν μέσα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 και δεν το προσέξαμε; Μήπως στο αγγλικό κείμενο και χάθηκε στην μετάφραση; Αυτοί που τους διόρισαν θα πληρώσουν; Νομίζουν ότι μόνο με τις χαμένες ψήφους θα ξοφλήσουν;

@ Η υπόθεση με τον πίνακα του Ρούμπενς, που διαπραγματευόταν για πώληση η 40χρονη τηλεπαρουσιάστρια Τόνια Μ. και ο 65χρονος αντικέρ από την Πλάκα, παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς το Μουσείο της Γάνδης ενημέρωσε ότι "το κυνήγι του Καλοιδώνιου Κάπρου", αντιγράφηκε από έναν μαθητή του μεγάλου Φλαμανδού ζωγράφου και η αξία του είναι γύρω στα 200.000 ευρώ κι όχι 6 εκατομμύρια όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. Αυτό έχει μικρή σημασία κύριοι του τύπου. Για την κοκκινοσκουφίτσα συνάδελφο σας ούτε όνομα, ούτε φωτογραφία τολμάτε να δείξετε, ούτε βέβαια και ρεπορτάζ τολμάτε να κάνετε. Αν ήταν κανένας νεαρός με κανένα γκαζάκι ή κανένα πρεζόνι θα είχατε ξεσκίσει τα μικρόφωνα, τις βιντεοκάμερες ή τις πένες σας για να λέτε και να γράφετε. Δεν είναι έτσι ή έτσι νομίζουμε;

@ "Είμαστε σοσιαλιστές" επιμένει ο Γιώργος (και γελάει ο κόσμος). Στις prime time της τηλεόρασης, έπρεπε να μεταδοθεί η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου από την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. "Πριν από την κρίση ήμασταν μία φορά σοσιαλιστές, τώρα είμαστε δύο" ήταν το… αστείο του κ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ κόμμα της πατριωτικής, σοσιαλιστικής και οικολογικής Αριστεράς!!!! Ξέχασε να πει ότι είναι και πρωτοπόρο, καθώς είναι το πρώτο 'σοσιαλιστικό' κόμμα που πέταξε στα σκουπίδια κάθε εργασιακό δικαίωμα. Ξέχασε να τον ρωτήσει κάποιος  τι είναι γι αυτόν σοσιαλισμός, τι πατριωτισμός και τι αριστερά για να δούμε επιτέλους τι εννοεί κι αυτό που εννοεί αν υπάρχει σε κανένα εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας; Δε θα το κουράσετε το παιδί. Μπορεί να του κάψετε κανένα λαμπάκι αλλά αυτός μας έχει κάψει την γούνα.

@ Προβοκάτορα αποκάλεσε ο κ.Παπουτσής τον Μίκη γιατί ο τελευταίος καλεί τον λαό να προστατεύει, πολίτευμα, κατακτήσεις και την ελευθερία του από την κατοχή που του επιφυλάσσει ο κ.Παπουτσής και η συντροφιά του. Τρελοκράτορας το παίζει ο κ.Υπουργός ή μήπως ξέχασε πόσες φορές αυτός είπε τα ίδια και χειρότερα, είτε σαν φοιτητής, είτε σαν κομματικό στέλεχος, είτε σαν αντιπολιτευόμενος βουλευτής, είτε ακόμα και σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της  παρούσας κυβένησης του ΠΑΣΟΚ (θυμηθείτε την επίθεση του στον κ.Σαχινίδη τον καιρό της ψήφισης του μνημονίου). Δεν περιμένουμε απάντηση, ας απαντήσει πρώτα στην Σεμίνα αντί να της στέλνει τους μπάτσους στο σπίτι της κι εμείς έχουμε υπομονή.
                                                                                 2.9.2011 - Ιόλαος & Δηιάνειρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: